sâmbătă, 6 aprilie 2013

obey me

Cand esti catalogata de nenumarate ori Hitler, nazista, dictatoare si orice alte apelative care aduc aminte de al Doilea Razboi Mondial sau Razboiul Rece, incepi sa-ti pui la indoiala feminitatea.

Pentru ca inca in mega ultra proclamatul secol 21, feminitatea e vazuta ca o eterna tanjire dupa protectie, confort si confirmare, cuvantul preferat al barbatilor din gura senzuala a unei femei fiind DA. Fara nicio urma de indoiala sau ezitare. Nu e un strigat de feminism in cuvintele mele, ci mai degraba o incercare de ajustare a doua personalitati intr-un cuplu. O femeie care vrea sa se impuna e vazuta drept o incapatanata sau o rasfatata. 


Cuvintele bunicii  de acum 30 ani "lasa barbatul ca el stie mai bine" suna din pacate cat se poate de actual si acum. Da, recunosc, e un oarecare sentiment de reconfortare sa stii ca e un barbat acolo care are grija de tine. Dar pana a-ti lasa toate deciziile in mainile lui, e cale lunga. 

Situatia de fata nu e neaparat generata de un stereotip al societatii, ci mai degraba de o educatie materna aproape adulatoare. Barbatii de azi sunt baieteii de ieri care au fost crescuti cu capa de supererou fluturandu-le pe spate, fiind siguri ca vor salva lumea. Si crescuti de cine? Tot de o femeie. Se pare ca e un cerc vicios. Mamele vor ca baietii lor sa conduca lumea. dar barbatii sa le asculte neconditionat.

3 comentarii:

  1. Pe de altă parte, dacă începi să-ți pui la îndoială feminitatea înseamnă că ești foarte feminină. Dacă nu te-ai îndoi deloc de tine atunci ar fi un semn că ești bărbat.

    Iar cu femeile care-și doresc bărbați ascultători, așa, necondiționat - ăsta e alt semn de feminitate. Căci femeile sunt pline de capricii și deseori nu prea înțeleg ce le face fericite.

    În loc de PS, bifează te rog opțiunea anyone la who can comment (setări->comentarii), ca să poci comenta cu link spre blogul meu wordpress.

    RăspundețiȘtergere
  2. buna ba Lotus, nu pot sa aleg optiunea asta...sunt exclusivista :-)))

    RăspundețiȘtergere
  3. aa, nu, erai exclusivistă dacă nu voiai, nu dacă nu știai/puteai. da' îmi pare bine că batăr ești sinceră. :)

    RăspundețiȘtergere