luni, 1 octombrie 2012

Hannes Stein



Sau...I finally found my writing muse! J Nu stiam de el pana nu mi-a cazut in mana Enciclopedia lucrurilor care ma sacaie zilnic (mic tratat pentru intelectuali agasati)...Doamne...ce hipsterita  trebuie sa par acum! :-p Dar nu! Cartile sunt facute pentru a fi  citite, nu doar etalate in metrou. Sa stii cine au fost Chomsky si Steinbeck nu doar  pentru ca sunt la moda acum. Si sa nu-ti fie rusine sa-i cauti pe Wikipedia in caz ca nu stii.

Si Monsieur Stein e un neamt din München cu radacini vizibil evreiesti, care alege sa traiasca in New York si sa devina un anglofil inrait. E un jurnalist cu veleitati de scriitor de proza scurta, scrie acid si pe alocuri amuzant. Ca orice jurnalist, e foarte cuprins de temele contemporane, dar are destul bagaj cultural sa poata explica istoric orice banalitate actuala.

Scrie expeditiv si succint (ca si mine. Doamne cate avem in comun J), e un inadaptat in ceea ce priveste relatia cu divinitatea si trece de la un subiect la altul cu naturalete. Trece de la Hitler si antiamericanism la barbatii care nu ar trebui sa poarte niciodata pantaloni scurti oricat de cald ar fi afara. E un fin observator si critic al eternei iubiri romantice si al idealismului tipic feminin. E savuros cand descrie barbatul ideal.

Il recomand. E usor de citit si reconfortant. Proza lui aparent comerciala ascunde simboluri adanci si pe alocuri dureroase. Poate deveni incomod de ironic. Il citesc pe nerasuflate si sper sa nu devin un copycat J Daca as sti germana, poate i-as citi si blogul (a cata coincidenta? :-p)

Citire placuta!


Un comentariu:

  1. da, am citit si eu cartea si sunt de acord cu tine in ce ai zis :D
    Si Steinbeck este super tare, imi place mult Calatorii cu Charlie - iti recomand :D

    RăspundețiȘtergere