joi, 19 iulie 2012

la noi ca la New York



…si sigur ca Militari ar fi Queens, pastrand normal proportiile. De ce fac o afirmatie atat de puternica? Pai astazi la mine pe Piscul Crasani, colt cu Fifth Avenue :-), observ cu stupoare tenesi aruncati pe firele de inalta tensiune. Si zic ca asta e semn clar ca trebuie sa se intample ceva…o comunitate emergenta...Si cu fiecare pas pe care il fac spre metrou realizez ca, de 28 de ani,  traiam fara sa-mi dau seama  intr-o metropola aproape americana.

Noi suntem New York dar fara galerii de arta, fara Central Park, fara magistralele de metrou intortocheate si supraetajate. In New Yorkul de Dambovita, orice baiat vrea sa fie JT, JB sau Jay-Z sau orice alt J.

La mine in Militari/Queens sunt multi Jay-Z si  Pharrelli, fete cu funde in cap ca gospodina de Beyonce, cu platforme si jeansi scurti care lasa la vedere pana si bronzul inghinal. Si neaparat sa faca baloane roz in mod ostentativ, invartindu-si o suvita. In zonele mai rasate, fetele sunt Mila Kunis, sunt gingase si diafane, sunt bff cu baietii, sunt dependente de bbm si nu mai fac drama din orice. Si sunt vesnic ocupate.

Pe la metrouri baietii fac beatbox, poarta sepci cu Bulls si Knicks, poarta Vans, Adidas Originals si Casio(busted!)…Bucurestiul nu mai e micul Paris ci mai degraba minusculul New York…am trait un moment ciudat azi…nu-mi dau seama de unde infratirea asta culturala domne, pe ce filiera, de ce o ardem ghetto, de ce o ardem americaneste…dar ma inrolez si eu americanizarii.

Acestea fiind spuse, fo shizzle my nizzles!:-)

Un comentariu:

  1. Ba mai mult, "bro", cocaine eyes, gesturi de niggro in timp ce incerci sa te faci inteles, metrouri cu graff-uri si ar mai fi cateva dar nu stau sa-mi bat capul...

    RăspundețiȘtergere