sâmbătă, 14 iulie 2012

mic dictionar de limba urbana

Se pare ca s-a dus vremea "misto"ului, "tare"lui, "nashpa"ului copilariei mele ( nu ca pe ultimul l-as fi folosit in exces...)
Azi domne daca esti hipster, hipster wannabe, geek, geek wannabe (da, da exista si astia), proper boy(my favourite)/girl,  trebuie sa folosesti un anumit limbaj. Scuze pentru categorisirea in limba engleza dar parca in romana suna totul jignitor si aproape extremist :-)
Azi tot ce e bun e "epic", da da epic, nu dramatic nu liric ci EPIC. Si nu zici numai epic, ai si o grimasa de extaz care iti confirma spusele. Opusul lui e clar "fail" si daca failuirea a fost de-a dreptul dezastruoasa, e "epic fail". Nu nu, nu vrei sa ti se intample asta. "never!" Epic fail e precum "catastrophic failure" care imi apare mie in excel.

Si mai e "blana", aici cercul celor care il folosesc se restrange...si starea de spirit e alta. Aici e cu dus si intors, dar mai ales intors...blana asta e si de bine si de rau (e un fel de "s-a facut p**a", ceea ce nu intotdeauna e de rau).
Vechea "caterinca" a murit, acum totul e "la oha","cacatul" e "shit", "cheful" e "bahaos", acum unii "se tripeaza"...si oricat am vrea sa ne englezim, parca tot un balcanism ne face mai "cool". Mda, cateodata limba romana e plictisitoare, e normal ca orice lucru cu care ai trait atat de mult...e bine sa o altoiesti din cand in cand, sa o faci mai pitoreasca...Cum ar fi, sa avem o limba de festival, sa ne inteleaga si englezul!

Hai sa aveti un uichend fain!:-)

UPDATE
A si "c***e" e "maneeee!!!" sau "manica" intre prieteni!

3 comentarii:

  1. "bross" combinatie intre bro si boss, "ti-o arzi chilleanu" adica esti cool, relaxat :))

    RăspundețiȘtergere
  2. ha,ha! tu esti un insider vad!poate o sa te invit o data sa scrii un post, cand o sa fiu eu celebra!:-p

    RăspundețiȘtergere
  3. colaborare, eu sunt deja celebru. ntz!

    RăspundețiȘtergere