miercuri, 15 august 2012

Happy 15th of August



Azi era cea mai frumoasa zi din vacanta de vara cand eram copil. Mergeam la balci cu mamaia. Ne pregateam din timp cu bani de la parinti, eu si soru-mea, ca sa nu ne lipseasca nimic in ziua cea mare. Cumparam din balci bomboane, clame de par, bratari si bratarele, mingi yo-yo (nu le zicea asa pe atunci insa). Si mai ales pepene rosu (a.k.a lubenita prin partea locului).

Ziua incepea la fel de fiecare data. O asteptam pe mamaia sa vina de la cimitir (ca a avut si Ilinca un Marin pe care l-a iubit J) si ne puneam hainele cele mai bune pe noi. Si pe timpul ala imi placea sa fac poze, aveam aceeasi poker face! J si porneam mereu cu o emotie ca nu o sa iasa bine, sau ca o sa-mi fie frica sa ma dau in tiribomba, sau ca o sa ma certe mamaia din nu stiu ce motiv. Dar ea avea grija ca la sfarsitul zilei sa fie totul bine, sa fi avut poza deja gata, sa avem salbe de bomboane la gat, inele de toate culorile pe toate degetele si un zambet tamp pe fata. Era o perfectionista. Cadeam secerate de oboseala si cu burtile gata sa explodeze de la atata lubenita cu paine.

In ultimii ani cu ea, ne aduceam mereu aminte ce frumos era la balci. Si ne gandeam chiar sa o mai luam cu noi. Sa mergem cu trenul si sa vedem cum mai e. Dar probabil ca acum ar fi fost manele, tinere cu solduri crapand sub textile prea stramte si miros de bauturi spirtoase.

Fara nici un final lacrimogen, J Happy 15th of August!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu