joi, 30 august 2012

Hipsteromania


S-a emancipat lumea doamnelor si domnilor. Si o mare parte din placinta e ocupata acum  de noul val de hip people, chiar hipsteri pe numele lor. Si ei care incepusera ca un curent underground, acum inunda statiile de metrou si cafenele, si retelele de socializare.
Eu hipsteri stiam ca sunt chilotii cu crac de la H&M, dar se pare ca e un nou val acum, chiar sociocultural, adica,  in traducere libera, totul  reducandu-se la feishan :-) Nu pot sa neg. Se imbraca bine, ca si cum  au dat iama in garderoba bunicii. Vintage is their religion.

Si ce mult  insista ei sa se subordoneze trendului, sa stea zgribuliti si cu nasul infundat in timp ce infuleca un macaron in graba, cum duc ei  gunoiul intr-un tricou supradimensionat cu umarul gol si in egarii lor cu model cu  pisici. Si cum au tot timpul  parul usor ravasit si o suvita rebela le scoate in evidenta, bineinteles, din pura intamplare :-p forma ochilor si proeminenta pometilor. 

Par tot timpul bolnavi sau cel putin foarte preocupati, isi scotocesc gentile supradimensionate si lasa sa se intrezareasca tot din greseala, cum altfel? o carte. Si bineinteles, nu orice carte, ci vreun tratat despre existentialism sau despre evolutia culturii pop. Cel putin citesc, acum nu mai conteaza motivul, ca vor sa epateze sau ca vor sa fie ca ceilalti, e ok ca macar citesc.  Sunt adesea afectati de problemele majore ale omenirii si vor sa schimbe lumea. E generatia in care e cool sa fii geek.  Cand eram eu mica, era sacrilegiu sa spui ca ai citit ceva in plus fata de ce erai obligat sa citesti pentru scoala. Sau poate am trait eu in cartierul nepotrivit :-p

Ei, si hipsterii astia sunt un pic asexuati. E un melting pot in care baietii sunt mult prea feminini, iar  fetele sunt baieti. Sau ultra ultra feminine. Si hipsterilor le plac pisicile. Nu ai cum sa fii hipster si sa-ti placa, sa spunem... cainii. O nu! Cainii nu sunt destul de artistici, subtili si perversi...Daca hipsterii ar avea o tara, pisica ar fi pe cea mai valoroasa dintre bancnotele lor nationale. 

Hipsterii sunt dependenti de imagine, nu pot nici macar sa faca  caca fara sa nu impartaseasca asta pe Facebook sau Tumblr. Dar oricum fac treaba asta cu atata emfaza, incat  un biet  muritor de rand, ascultator de mainstream, nu ar putea sa  inteleaga vreodata ce a vrut sa spuna hipsterul.

Aceastea fiind spuse, noapte buna hipsterilor, wannabe hipsterilor  si celor care inca sunt in faza de negare!:-p 




2 comentarii:

  1. Buna analiza a hipsterilor! Incep sa ma dumiresc si eu cu ce se ocupa. Fac totusi si un bine, lasand chiar pisica acasa: Salveaza Rosia Montana :-).

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, SiAM! E o postare mai veche, dinainte sa devin si eu unul!:-)

    RăspundețiȘtergere